6 november 2021
11:00

IFK Östersund

Bergnäsets AIK - IFK Östersund 3-2

Det blev en mycket viktig trepoängare hemma mot IFK Östersund. Vi startar matchen riktigt bra och tar ledningen i minut 17 genom Ahlander som trycker in bollen i princip tom kasse efter fin framspelning av Precious. Bara tre minuter senare håller sig Ahlander framme igen och nickar in 2-0 på hörna efter att Virran nickat fram bollen från bakre ytan. Vi har bra kontroll på händelserna under resten av halvleken. I andra startar Östersund betydligt bättre och ju längre halvleken går känns det som att vi blir mer och mer rädd om poängen. Vi har dock bra omställningslägen och efter timmen spelad får Precious ett kanonläge trycka in trean men målvakten gör en bra räddning. I stället för 3-0 vänder spelet och Östersund reducerar till 2-1.
Östersund får nytt hopp och vi blir alldeles för rädda om poängen. I minut 80 kvitterar Östersund efter hörna och det känns riktigt tungt. Men i 88:e minuten lyfter Precious fram bollen till Max som med ett mycket vackert volleyskott i bortre burgaveln avgör tillställningen. Tre blytunga poäng i kampen om div.2 kontraktet. Vi tar med oss en bra första halvlek, tre poäng och ser fram emot nästa match mot Ytterhogdal kommande lördag.